Anmälan m.m.
Aktieägare som önskar delta i bolagsstämman ska:

  • dels vara registrerad i eget namn (inte förvaltarregistrerad) i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken den 24 september 2024 (avstämningsdagen),
  • dels anmäla sin avsikt att delta i bolagsstämman senast den 26 september 2024 per brev till adress: Prebona AB (publ), Lästgatan 2, 272 36 Simrishamn eller via e-post till info@prebona.com.

 

Vid anmälan uppges aktieägarens namn, person-eller organisationsnummer, adress, telefonnummer, aktieinnehav, uppgift omeventuella biträden samt i förekommande fall uppgift om ställföreträdare eller ombud.

 

Ombud

Aktieägare som avser att närvara genom ombud ska utfärda daterad skriftlig fullmakt för ombud. Om fullmakt utfärdas av juridisk person ska kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen bifogas. Fullmakts giltighet får anges till längst fem år från utfärdandet. Fullmakt i original samt eventuellt registreringsbevis bör i god tid före stämman insändas till Bolaget på ovan angiven adress.

 

Förvaltarregistrerade aktier
Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att få utöva sin rösträtt och delta i stämman, dels anmäla sig tillstämman, dels tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB (så kallad rösträttsregistrering), så att vederbörande är införd iden av Euroclear Sweden AB förda aktieboken per avstämningsdagen, dvs. den 24 september 2024. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av relevant förvaltare senast den 26 september2024 kommer att beaktas vid upprättande av röstlängd på stämman. Detta innebär att aktieägare i god tid före denna dag behöver meddela sin önskan härom tillförvaltaren.

 

Förslag till dagordning

1. Val av ordförande vid stämman
2. Upprättande och godkännande av röstlängd
3. Godkännande av dagordning
4. Val av en eller två justeringsmän
5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
6. Beslut om riktad nyemission
7. Avslutande av bolagsstämman 

 

Förslag till beslut om riktad nyemission

Punkt 6

Bo Tillman föreslår att extra bolagsstämma i Prebona AB (publ) (”Bolaget”) den 2 oktober 2024 beslutar om en riktad nyemission enligt följande.

  1. Bolagets aktiekapital ska ökas med högst 12 960,70 kronor genom emission av högst 259 214 nya aktier.
  2. De nya aktierna ska emitteras till en kurs om 2,55 kronor. Överkursen ska föras till den fria överkursfonden.
  3. Teckning av aktier ska ske under tiden 2024-10-02 – 2024-10-03. Betalning för tecknade aktier ska erläggas genom kvittning samtidigt som teckning.
  4. Rätten att teckna de nyemitterade aktierna ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkomma följande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är bland annat följande. En riktad nyemission till personer i Bolagets ledning motiveras av att ytterligare linjera ledningens intresse i Bolaget med aktieägarnas samt att stärka deras engagemang i Bolaget, vilket anses bidra till stabilitet för både Bolaget och dess övriga aktieägare. Vidare är förslaget att betalning ska ske genom kvittning, vilket stärker Bolagets balansräkning. Mot bakgrund av syftet med emissionen och dess     begränsade storlek är en företrädesemission inte aktuell. En företrädesemission skulle ta längre tid att genomföra och därmed medföra en ökad risk för en negativ inverkan på aktiekursen, särskilt med hänsyn till rådande volatilitet och marknadssentiment. Kostnaderna för en företrädesemission står inte heller i proportion till det begränsade belopp som emissionen omfattar, givet dess syfte. En riktad nyemission bedöms å andra sidan kunna göras till en betydligt lägre kostnad och med mindre komplexitet, vilket gör det möjligt för styrelsen och ledningen att istället fokusera på värdeskapande försäljningsinsatser. Bo Tillmans samlade bedömning är således att skälen för en riktad nyemission enligt ovan överväger skälen för en företrädesmission enligt huvudregeln och förslaget bedöms därmed ligga i såväl Bolagets som samtliga aktieägares intresse. Emissionskursen, som motsvarar snittkursen för de senaste fem handelsdagarna fram till och med den 12 september 2024 med en rabatt om 10 %, har bestämts i samråd med finansiell rådgivare och bedöms motsvara ett skäligt marknadspris givet rådande marknadsförhållanden och aktiens likviditet m.m.
  1. De nya aktierna ska berättiga till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att de nya aktierna har förts in i Bolagets aktiebok.
  2. Bolagets styrelse bemyndigas vidta sådana smärre ändringar av beslutet som kan erfordras i samband med registrering hos Bolagsverket.

 

Majoritetskrav

För giltigt beslut avseende punkten 6 ovan krävs att beslutet biträds av aktieägare med minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

 

Antal aktier och röster

I Bolaget finns vid tidpunkten för utfärdandet av denna kallelse totalt 28 957 515 aktier och röster. Bolaget innehar inga egna aktier.

 

Behandling av personuppgifter
I samband med bolagsstämman kommer personuppgifter att behandlas i enlighet medBolagets integritetspolicy, som finns tillgänglig på Bolagets webbplats www.prebona.com.

 

Tillhandahållande av handlingar

Förslag till beslut, årsredovisning och revisionsberättelse, redogörelser enligt 13 kap. 6 och 7 §§ aktiebolagslagen samt revisorns yttranden däröver finns tillgängliga hos Bolaget, Lästgatan 2,272 36 Simrishamn, och på Bolagets webbplats, www.prebona.com senast två veckor förebolagsstämman. Handlingarna skickas utan kostnad till de aktieägare som begär det och som uppger sin post- eller e-postadress. Handlingarna kommer även att hållas tillgängliga vid stämman. 

 

Frågor till styrelse och vd
Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen.

 

 Stockholm i september 2024

 

PrebonaAB (publ)

Styrelsen

 

För mer information kontakta:

ChristianÖstberg

Christian.ostberg@prebona.com

070–7153247